hart
. HOME

. alles over mijn katten

. Hoe het begon

. Over mij

. Onze katten

. Gallerij

. Memoriam

. Ziektes en Kwalen

. Astma

. Blaasstenen

. Herpesvirus

. Ouderdom

. Extra's

. Perfect Match

. Spelideeën

. Kattenboeken

. Kattendutjes

. Weetjes

. Citaten

. Linken

 

 

Cathy de Quetzal was de eerste Blauwe Rus die bij mij is komen wonen.
(overleden 27 november 2009 )
Na het overlijden van onze Europese Korthaar genaamd Benny, zijn wij via internet op zoek gegaan naar het zelfde karakter trekje. Op deze wijze zijn wij bij de Blauwe Rus terecht gekomen. Ik ben gaan bellen met een kittenbemiddelaar van dit ras. Vroeg deze dame aan de telefoon of er nog jonge katjes beschikbaar waren en wat de kosten van zo'n katje was. Wat de prijs betreft, daar schok ik best wel van. Meteen vroeg ik de dame of er geen oudere katten beschikbaar waren. Het liefst een katertje. Nee, dat had ze niet, maar wel een poesje van 5 jaar oud. Wij hebben meteen contact gezocht met de mensen waar Cathy zat, om vervolgens een afspraak te maken. Na een tijdje daar te hebben gezeten, besloten mijn vriend en ik om het poesje "Cathy" mee naar huis te nemen.

Deze site is zuiver ontstaan uit liefde voor en door mijn katten.

Cathy de Quetzel was een klein poesje van 5 jaar, zij is in 2000 bij ons in huis gekomen.
Toen wij in de auto zaten, was ze helemaal in paniek en heeft van angst in haar mandje gepoept. Thuis aangekomen deed ik het mandje open en hup daar vloog ze als een haas weg. Na lang zoeken hadden we haar in de kattenbak gevonden. Nee, dacht ik, dat moet niet, daar moet ze haar behoefte straks in gaan doen. Ik tilde de deksel eraf en ze vloog als een raket naar boven toe. Je begrijpt het al, we waren haar weer kwijt. Na een tijdje zoeken hebben we haar gevonden, ze was boven op de studio tussen tuinstoelen verstopt. Ze was heel erg bang......het was gewoon zielig.

Cathy woog twee kilo en ik dacht, dat kan nooit goed zijn. En dan ook niet eten. De mensen waar wij Cathy vandaan hebben gehaald, die hadden haar de naam Yappie gegeven, maar dat vonden wij niet zo'n leuke naam voor een poesje. Dus besloten wij haar Cathy te noemen...... (en daar luisterde ze goed naar) De volgende ochtend toen Marco en ik wakker werden, lag Cathy heel triest op de tweede tree van de studiotrap. Daar heeft zij drie dagen gelegen. Wanneer er iemand kwam kijken, dan ging zij weer tussen die tuinstoelen liggen. Later heb ik maar een kattenbak boven op de studio gezet met eten en drinken. Ik  kon niet ontdekken of ze wel at en heb toen 10 brokjes geteld en deze op de grond neer gelegd, zodat ik kon kijken of ze die wel zou eten. Ik vond haar heel erg zielig en ben heel vaak op de trap bij haar gaan zitten. Zo kon ik haar aaien en knuffelen. De studio was voor haar vertrouwd geworden, dus gingen we met haar op de studio spelen. Dat ging redelijk goed. Daar voelde zij zich prettig en veilig.

Mijn vriend ging haar ieder avond naar beneden halen, dan keek ze even in het rond en zoeffffffffff daar ging ze weer naar boven toe. Ik kan vertellen, dat Cathy ongeveer elf dagen niets heeft gegeten, dat ik dacht die gaat dood van heimwee. Ik heb contact met de oude eigenaar genomen om te vragen of zij haar niet terug wilde hebben, omdat ze waarschijnlijk dood zou gaan van heimwee. Je voelt het al ze wilde haar niet terug. Ik dacht als ze morgen nog zo is, dan moet ik met haar naar de dierenarts toe, maar gelukkig ze ging eten. Het heeft heel lang geduurd voordat ze is een keer uit haar zelf naar beneden toe kwam. Al met al heb ik en mijn vriend met heel veel liefde, geduld en energie een ander poesje van haar weten te maken. Niet te vergelijken met hoe zij was. Ze was lief, speels en aanhankelijk, praat en had het heerlijk naar haar zin hier. Met veel geduld, liefde en aandacht kan je dus heel veel bereiken, wat meer dan de moeite waard was.
Na ongeveer een jaar heb ik  toch een Blauwe Rus kitten erbij genomen om te kijken hoe een Rusje nu werkelijk is. Dat is Max geworden.


Max Malako (overleden 14-08-2018)is onze tweede Blauwe Rus, wij hebben hem genomen, nadat Cathy precies één jaar alleen bij ons in huis was.  Cathy was een moeilijk poesje. Vandaar ik er een kitten bij wilde hebben. Max is in 2001 bij ons komen wonen, maar Cathy was daar helemaal niet zo blij mee. Ze was zo boos dat ze zelfs naar ons ging slaan en blazen. Dit heeft zo'n 2 maanden geduurd voordat ze weer een beetje tot haar zelf was gekomen. Na die twee maanden ging het wat beter tussen Max en Cathy, maar nog niet optimaal. Goed er werd niet meer gegromd en sissen was er ook niet meer bij.

Max vond haar wel erg leuk en wilde dolgraag met haar spelen, maar daar moest zij niets van weten. Al hoewel ze soms samen achter elkaar aan rennen door het huis. Toen Max 9 maanden was heb ik hem laten helpen. Het was gelijk weer bal in huis!! Alles begon weer van voor af aan. Cathy was haar territorium aan het verbreden. Als Max in de kamer zat begon zij hem spontaan aan te vallen. Wij hebben toen contact gehad met de dierenarts en deze vertelde ons dat we een krant moesten oprollen en hard op de grond slaan. Zo gezegd zo gedaan. Het was binnen een week weer helemaal normaal (gelukkig) Conclusie……..Cathy en Max konden veel van elkaar hebben en vonden elkaar best aardig. Ondanks dat Cathy en Max het goed met elkaar konden vinden hebben mijn vriend en ik toch besloten om er nog een Rusje bij te nemen.  Ik heb namelijk sterk het idee, dat Max heel graag wil dollen en spelen. Hij probeert het steeds weer, maar Cathy ziet dat niet zitten, vandaar dat ik mij bij verschillende fokkers op de lijst had gezet voor een Rusje. Ik was helemaal verliefd op de blue point Rus, dit is geen erkend ras, maar wel heel erg mooi. Helaas er werden geen blue points geboren. Ook was ik erg gecharmeerd van de Zwarte Rus, maar wederom er werden geen Zwarte Russen katertjes geboren. 3x is scheepsrecht zeggen ze en ja hoor het werd een echte Blauwe Rus! Zijn naam is Igor Chaika van Byrranga. Deze kleine charmeur c.q. dondersteen kwam er op 11 mei 2006 gezellig bij.


Igor Chaika van Byrranga is gezellig bij ons gekomen, waardoor Max heerlijk kan spelen en dollen samen met Igor, die wel in is voor een stoeipartij. Cathy wil nog niet zo gek veel van Igor weten, maar ze begint al aardig los te komen. Ze komt na enkele dagen vrijwillig verblijf weer gezellig bij ons zitten en heeft het heerlijk naar haar zin. Dan geeft ze ons kopjes en komt lekker op schoot liggen spinnen, ja ja dat kon zij als de beste. Ze heeft zelfs al gespeeld. Het begin is er...... het plan is geslaagd!

Max kan spelen met Igor en Cathy kan rustig oud worden. Wat ben ik blij met de nieuwe aanwinst. Igor was al heel snel gewend en voelde zich prima op zijn gemak. De fokker van Igor heeft hem persoonlijk bij ons thuis gebracht. Het was erg leuk om zo´n klein mannetje thuis in ontvangst te mogen nemen. Max vond Igor al heel snel leuk en was totaal niet van zijn zijde af te slaan. Het ging al snel goed tussen Max en Igor. Denk dat het leuk was voor de fokker om te zien hoe snel Igor door Max was geaccepteerd


Alina Chaika
Na de site van de rasclub te hebben bijgewerkt, liep ik naar beneden waar mijn vrien op de bank tv zat te kijken. Ik sprak over Alina Chaika, dat er voor haar een ander huis gezocht moest worden. Ik vroeg hem, zou het misschien leuk zijn om haar bij ons te laten wonen.  Hij vriend vondt dat een leuk idee, maar plots kreeg ik twijfels... van is dit wel slim en drijf ik mijn trio niet uit elkaar.
Ik heb contact gezocht met iemand van de herplaatsing, om wat informatie in te winnen over Alina. Het klonk allemaal goed, maar zoals ik ben wilde ik daar nog over denken. Na een paar dagen kreeg ik een mail, met de mededeling, dat Alina van de club site afgehaald kon worden omdat zij een nieuw huisje had gevonden. Ik had hier een goed gevoel over, zeker omdat ik te horen kreeg dat ze heel goed terecht zou komen.

Later op de show in Almere (waar ik samen met mijn moeder de infostand deed voor de rasclub) is mijn moeder aan de praat geraakt met een keurmeester.
Deze keurmeester vertelde mijn moeder over een Blauwe Rus die kort geleden een nieuw huisje had gevonden, maar daar waarschijnlijk weg moest, omdat het dochtertje genaamd Nina allergisch is voor de kat. Mijn moeder vertelde mij dit verhaal toen wij onderweg waren richting huis. Ik ben via via in contact gekomen met de eigenaar waar de kat genaamd Alina Chaika zat en heb haar verteld dat als de testen van de artsen uitwijzen dat haar dochter allergisch is, mijn vriend en ik Alina met veel liefde willen opvangen. (zij was inmiddels 2 jaar jong) De dame genaamd Dragana heeft de kat samen met een keurmeester bij ons thuis gebracht, zodat ze konden zien wie wij zijn en waar Alina kwam te wonen. Wij hebben haar de eerste avond en de volgende ochtend apart gehouden van de andere katten. Op deze manier kon ze een beetje tot rust komen van haar lange reis en alles wat haar is overkomen. In de middag hebben wij alle deuren open gedaan, zodat de andere katten met haar kennis konden maken. Ik kan zeggen het is boven verwachting. Het is allemaal heel soepel verlopen. Alina liep na twee dagen door het hele huis en was meteen bevriend met onze zeer lieve, zachtaardige Max. Igor heeft 2 dagen langer nodig gehad en wat Cathy betreft….het maakt haar totaal niets uit. Al met al gaat het perfect hier met de vier kanjers!
Kan zegge dat ik erg blij ben met de nieuwe aanwinst Alina.
Zij is novemer 2007 bij ons komen wonen.


Blue Point Rus Yci van Blue Pogar
Na veel wikken en wegen, hebben wij en onze katten er een klein telgje bij gekregen. Het is een blue point Rusje geworden. Haar naam is Yci en het is een heerlijk meisje. Yci is 30 juni 2012 bij ons komen wonen. De eerste dag was het allemaal erg vreemd voor zowel Yci die een lange reis achter de rug had gehad, als voor onze andere drie katten. We hebben Yci een “eigen” kamertje gegeven, waar zij lekker tot rust kan komen en waar zij de eerste nacht(en) heerlijk kon slapen, met al haar speelgoed. De volgende dag hebben we haar mee naar beneden genomen, zodat ze daar rustig de omgeving kon verkennen en waar ze later kennis maakte met de andere Russen. Max onze liefste, rustigste en sociaalste kanjer, kwam als eerste naar beneden om te kijken wat er in zijn huis aan de hand was. Hij reageerde vrij rustig, zoals hij is en maakte meteen kennis met Yci. Later op de dag kwam Igor ook beneden kijken. Igor reageerde niet zo rustig als Max en begon meteen te grommen en te sissen. Alina was geschrokken en was bang, deze lieverd kwam echt niet naar beneden toe. We hebben Yci ongeveer vier nachten in haar kamertje gedaan, zodat een ieder weer heerlijk tot rust kon komen. Zodra ik rond de klok van 6:00 uur wakker was, dan deed ik het kamertje open en kon Yci gewoon weer door het huis rennen. Ik kan vertellen, nu we een week verder zijn, de katten gewoon door het huis lopen, zonder dat er lelijk tegen elkaar gedaan wordt.

Yci

In het verre verleden is de Siamees gebruikt om de Blauwe Rus 'nieuw bloed' te geven. Door Siamezen te kruisen met Blauwe Russen is het cs -gen in het ras Blauwe Rus gekomen (het blue point gen). Doordat het cs -gen een recessief gen is, kan je aan de buitenkant van de kat niet zien of deze drager van het gen is. Het wordt pas zichtbaar op het moment dat door beide ouderdieren het cs -gen wordt doorgegeven. Als bij de celdeling het gen van zowel vader als moeder wordt doorgegeven, is het een blue point kitten. Een Blauwe Rus heeft het gen CC. Bij katten die drager zijn van het cs -gen (qua uiterlijk niet blue point Rus) hebben als gen Ccs, waarbij het dominante C de doorslag geeft en de kat er gewoon als een Blauwe Rus uitziet. De blue point Rus is niet erkend. Veel verenigingen willen geen stamboom afgeven voor een blue point kitten. Ze worden in Nederland niet zo veel geboren en in de rest van de wereld zijn ook niet veel blue point Russen bekend. De meeste fokkers zijn niet blij wanneer er een blue point Rusje wordt geboren. De point kleur hoort niet bij de Rus vinden de fokkers. Over het algemeen kan men er van uitgaan dat beide ouders in de vele generaties ervoor een Siamees hebben zitten. Persoonlijk vind ik de blue point Rus mooi om te zien, vandaar wij Yci hebben. Ze is een Blauwe Rus met een ander jasje aan.


AQ- Arlana (roepnaam Lana)
Na ongeveer één jaar nadat Cathy was overleden (2011), besloten wij om ons trio aan te vullen met een nieuw Rusje, genaamd Lana.
Lana is een super lief, mooi en ondernemend Rusje. In eerste instantie heeft Lana bij Marco en mij in huis gewoond, maar helaas geen van onze andere Russen wilden haar accepteren.
Marco en ik zijn erg gek op haar en wilden haar dan ook graag houden. Onze katten dachten daar jammer genoeg heel anders over. Mijn ouders wilden Lana graag hebben. Met lood in mijn schoenen en pijn in mijn hart, heb ik Lana bij mijn ouders gebracht. Lana heeft het erg naar haar zin bij mijn ouders en wordt flink in de watten gelegd. Regelmatig kom ik bij mijn ouders op bezoek zodat ik heerlijk met Lana kan knuffelen. Ze is dol op mijn ouders. Als mijn moeder zich aan het wassen is, gaat ze hard miauwen en laat merken dat ze er graag bij wil zijn. Mijn moeder nog van niets wetend doet de deur open en hup, daar springt Lana de wasbak in. Wat een geluk dat mijn moeder net de wasbak leeg had laten lopen. Wanneer mijn vader in de ochtenduren nog in bed ligt, dan doet mijn moeder meestal de slaapkamer deur dicht, zodat hij rustig verder kan slapen. Daar is Lana het totaal niet mee eens en laat dit goed merken. Madame gaat dan heel hard miauwen, omdat ze ook de slaapkamer in wil… en ja hoor, ze krijgt haar zin. Lana slaapt heerlijk onder de dekens naast mijn moeder. Al met al. Lana is in een gouden mandje terecht gekomen. Lana heeft het heel erg naar haar zin bij mijn ouders. Ze is een klein verwend dametje ☺

Nadat dit allemaal was gebeurd, hebben we een kitten in huis genomen, genaamd Yci. De reden om een kitten te nemen is, omdat een kitten makkelijker te introduceren is dan een volwassenkat .


. Dierenartsen

. Dierenartsonline

. Dierenkliniek Westland

. Makker

. Westhage

. Dierenabulance

. Dierenambulance

. Dier Vermist

. Dier Vermist

Disclaim | Cattery Blue Pogar © 2005. Design & Fotografie