hart
. HOME

. alles over mijn katten

. Hoe het begon

. Over mij

. Onze katten

. Gallerij

. Memoriam

. Ziektes en Kwalen

. Astma

. Blaasstenen

. Herpesvirus

. Ouderdom

. Extra's

. Perfect Match

. Spelideeën

. Kattenboeken

. Kattendutjes

. Weetjes

. Citaten

. Linken

 

Mijn blauwe engels met ziverschijn en één gemaskeerde schoonheid!


MAX MALAKO
Geboren 13-07-2001 (overleden 14-08-2018)
Max is onze tweede Blauwe Rus. Hij is een super lieve kater, met een heel lief en zacht karakter. Max is gek op knuffelen en komt graag bij ons op schoot. Max is een echte praat kat en luisterd super goed naar zijn naam. Hij is zeer sociaal naar en met andere katten. Hij brengt rust is de groep. Max is geen Engels type, maar meer een mix van Amerikaans en Engels.

Max heeft een mooie blauwe dubbele maar wel wat stugge vacht, met aan het uiteinde zilveren puntjes. Zijn ogen zijn geel/groen, amandelvormig en stralen heel veel liefde en rust uit. Hij heeft mooie ovale voetjes met lavendel kleurige zooltjes. Max is een echte kanjer! Max is een gecastreerde kater.


IGOR CHAIKA VAN BYRRANGA
Geboren 03-02-2006
Igor is onze derde Blauwe Rus. Hij is een super mooie Rus. Igor is een lieve kater, maar wel op zichzelf. Igor heeft prachtige smaragdgroene ogen en een krachtig lichaam met een super mooie kop. De Blauwe engel met zilverschijn. Zijn vacht weerspiegelt de ijszee. Zijn karakter is zachtmoedig.

Igor legt zijn ziel alleen bloot voor wie op dezelfde golflengte zit als hij. Igor is rustig gereserveerd en terughoudend voor mensen die hij niet kent. Maar wanneer hij je in zijn pootjes heeft geslagen, zal hij er nooit ofte nimmer nog op teug komen. Mensen van wie Igor houdt daar stapt hij met veel zelfvertrouwen en trots op af, hij laat zich aaien, maar niet dwingen, want hij heeft vrijheid nodig. Igor geniet ervan om bij lieve mensen opschoot te rusten. Igor is een gecastreerde kater.


LADOGA"S ALINA CHAIKA (overleden 03-04-2020)
Geboren 03-01-2005
Alina is in 2007 bij ons komen wonen.
Zij is een super lieve poes met een super lief en zeer zachtaardig karakter.
Alina is een echte allermans vriendinnetje. Zij is een Blauw Rus Variant ( RUS Var) / Nebelung Shorthair. De term, RUS Var geeft alleen aan dat het Alina drager is van het langhaar-gen en heeft niets te maken met het feit dat Alina variant is van de Blauwe Rus. Hoe deze lieverd ook wordt genoemd, ze mogen enkel en alleen worden gebruikt voor de Nebelung fok en niet voor het fokken van Blauwe Russen. De Blauwe Rus Variant lijkt op de gewone Blauwe Rus, maar draagt wel het gen voor halflanghaar met zich mee. Alina is een heerlijke poes, sociaal en erg lief zowel voor mens als kat. Haar vacht is super mooi en zijde zacht net als haar karakter. Alina heeft voor ze bij ons kwam wonen een aantal nestjes gehad. daarna is zij geholpen.


YCI VAN BLUE POGAR (een elfje vol passie)
Geborgen 17-04-2012.
Yci is een blue point Rusje. In het verre verleden hebben ze Siamezen gekruist met Blauwe Russen.
Zo is het cs -gen in het ras Blauwe Rus gekomen (het blue point gen). Doordat het cs -gen een recessief gen is, kan je aan de buitenkant van de kat niet zien of deze drager van het gen is. Het wordt pas zichtbaar op het moment dat door beide ouderdieren het cs -gen wordt doorgegeven.
Yci is een elfje vol passie. Yci is een Blauwe Rus poes met en ander jasje, de wijsheid straalt uit haar zee blauwe ogen. Yci is een heerlijke poes, dat vaak met je bezig is op een leuke en lieve manier. Wanneer er iemand ziek is of even niet lekker in zijn vel zit, dan wordt Yci een soort van oppermoeder. Zij heeft een prachtige korte vacht. Dat zijdeachtig aanvoelt. Zij is sociaal. Yci is gek op onze andere katten en speelt graag met ze. Ze is mooi, maar ook onzettend lief.
Yci is een geen open poes, zij is geholpen.


. Dierenartsen

. Dierenartsonline

. Dierenkliniek Westland

. Makker

. Westhage

. Dierenabulance

. Dierenambulance

. Dier Vermist

. Dier Vermist


 

 

Disclaim | Cattery Blue Pogar © 2005. Design & Fotografie